Categorieƫn

Coronamaatregelen Scoutsjaar 2020-2021

Net zoals de scholen, werken we in het jeugdwerk met kleurcodes.

We zitten nu in code rood šŸŸ”: De regels vanuit Scouts & Gidsen Vlaanderen zijn de volgende:

- Voor -12: tot max. 50 personen binnen en buiten, met voorkeur buiten. De leiding draagt

mondmaskers, de leden niet.

- Voor +12: tot max. 50 personen buiten, max. 20 personen binnen als het Ć©cht nodig is. De leiding draagt altijd een mondmasker. Indien het binnen vergadering is uiteraard met social distancing en ook de leden met mondmasker. Verder mogen er geen overnachtingen gebeuren, dat wil zeggen dat er dus voorlopig geen weekends gepland zullen worden.

Code geel (zoals tijdens de kampen)

Mag ik naar de vergadering komen?

• Behoort een lid tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.

• Was je ziek vĆ³Ć³r de start (minimaal 3 dagen symptoomvrij zijn voor deelname) van de activiteit of tijdens de activiteit? Dan mag je niet (meer) deelnemen. Dat geldt voor iedereen die betrokken is: leden, leiding, foeriers, enzovoort.

Hoe werken de bubbels?

• Binnen bubbels is contact met elkaar mogelijk, moet je geen afstand houden en geen mondmasker gebruiken.

• Er is ā€œbubble distancingā€, dat betekent geen contact tussen de bubbels, tenzij op 1,5m afstand of met mondmasker.

• Iedereen gaat bewust om met de bubbels: alle leden en leiding, maar ook externen, ouders,ā€¦

• Ouders en andere externen kunnen niet zomaar in de bubbels. Social distancing wordt gerespecteerd en bij het afzetten/oppikken van uw kind dient u een mondmasker te dragen.

• De leiding zal ook elke vergadering een aanwezigheidsregister opstellen.

Wat met de infrastructuur en het materiaal?

• Elke tak heeft zijn eigen lokaal en de ruimtes worden continu verlucht. De toiletten en de keuken worden voor elke vergadering ontsmet. Wij stellen ook alcoholgel ter beschikking voor de leden en leiding.

• In de gele- en oranje fase kan materiaal gedeeld gebruikt worden binnen eenzelfde bubbel. Als er verschillende bubbels hetzelfde materiaal nodig hebben, wordt dat ontsmet tussen de bubbels door.

Code oranje

Indien de regering code oranje verkondigt zullen de volgende zaken veranderen:

• Voor groepen met leden jonger dan 12 jaar blijft alles hetzelfde. Zowel binnen als buiten zijn vergaderingen tot en met 50 leden mogelijk.

• Voor groepen met leden ouder dan 12 jaar mogen de activiteiten buiten nog steeds met 50 doorgaan. Voor activiteiten die binnen doorgaan zullen de bubbels echter beperkt moeten worden tot 20.

Daarnaast gelden dezelfde regels en maatregelen als bij code geel.

Code rood

Mocht code rood afgekondigd worden, hebben wij beslist van de vergaderingen op te schorten. De regels vanuit S&G Vlaanderen zijn de volgende: voor alle leeftijden geldt zowel voor binnen als voor buiten een limiet van 20 leden, ook moet social distancing gerespecteerd worden binnen de bubbels en moet +12 een mondmasker dragen. Op die manier is het voor ons jammer genoeg niet mogelijk om vergaderingen te organiseren en daarom hebben we beslist om deze te annuleren mocht code rood afgekondigd worden. Hopelijk hoeven we dat dus niet mee te delen!