Lid worden

Word lid van onze scoutsgroep

Beste ouders, leden en sympathisanten, 

 

De inschrijvingsdag voor het scoutsjaar 2019-2020 gaat door op zaterdag 7 september van 10u00 tot 14u00. We lichten graag even de procedure toe om elke verwarring op voorhand te vermijden. 

 

Lidgeld

Het lidgeld voor het scoutsjaar 2019-2020 bedraagt € 55. Hiervan gaat 33 euro rechtstreeks naar Scouts en Gidsen Vlaanderen voor je verzekering. Op de inschrijvingsdag kan er betaald worden met cash of via de bankapp. 

 

Inschrijven van bestaande leden. 

Indien uw zoon/dochter reeds lid was in het vorige scoutsjaar, komt u langs op onze inschrijvingsdag om zijn/haar lidmaatschap te verlengen. Op de inschrijvingsdag zal u een inschrijvingsformulier tekenen en het lidgeld betalen (cash). Het spreekt voor zich dat huidige leden automatisch plaats hebben in het komende scoutsjaar. Het is dus zeker en vast niet nodig om extra vroeg te komen. 

 

Opmerking: Het is niet per se nodig dat bestaande leden door de ouders zelf worden ingeschreven. Indien je zelf niet aanwezig kan zijn op de inschrijvingsdag, kan dit dus ook door iemand anders gedaan worden. 


 

Inschrijven van nieuwe leden. 

Nieuwe leden van het geboortejaar 2013 en 2014 (Kapoenen):

Tot onze grote spijt zijn we opnieuw genoodzaakt om een ledenstop door te voeren bij de kapoenen. Dit om een gezonde verhouding te bewaren tussen het aantal leden en leiding in deze tak. Concreet wil dit zeggen dat we voor °2013 en °2014 elk maximaal 25 leden kunnen aannemen. 

 

De volgende voorrangsregels zijn van toepassing: 

 

  1. Bestaande leden

  2. Broers en zussen van bestaande leden

  3. Kinderen van oud-leiding van onze scoutsgroep

  4. Kinderen woonachtig in Sint-Martens-Latem of Deurle

  5. Volgorde van inschrijving op de inschrijvingsdag zelf

 

Indien u uw zoon/dochter graag als nieuw lid wenst in te schrijven bij de kapoenen, komt u dus langs op de inschrijvingsdag. U vult het inschrijvingsformulier in en geeft mee welke voorrangsregels van toepassing zijn. Enkele dagen na de inschrijvingsdag zal u van ons bericht krijgen of er al dan niet plaats is voor uw zoon/dochter. Indien niet, komt u automatisch op onze wachtlijst terecht. 

 

Opmerking: Voor het scoutsjaar 2019-2020 is er vorig jaar bij de inschrijvingsdag geen wachtlijst gevormd.  

Nieuwe leden van het geboortejaar 2012 en vroeger (Welpen, Kabouters, Jonggverkenners, Jonggidsen, Givers en Jin):

Indien u uw zoon/dochter graag als nieuw lid wenst in te schrijven in onze scouts, komt u langs op onze inschrijvingsdag. Op de inschrijvingsdag zal u een inschrijvingsformulier tekenen en het lidgeld betalen (cash). Uw zoon/dochter is dan ingeschreven bij onze scouts. 

 

Algemene opmerkingen

Na de inschrijvingsdag zullen alle leden een bevestigingsmail ontvangen met daarbij ook de uitnodiging om jullie contactgegevens en medische fiche online in te vullen. 

 

Tijdens de inschrijvingsdag krijgt u het eerste boekje en een jaarlogo mee. Er is ook de mogelijkheid om een scoutslatem-badge (€ 2,5) en das (€ 12) te kopen. Er kan enkel  cash betaald worden.

Beleef onze avonturen & kijk mee door onze ogen: 
Volg de scouts Latem facebook- en instagrampagina
  • Facebook_Home_logo_old.svg
  • instagram-colourful-icon