top of page

't Boekske

Jonggidsen

De zomervakantie is op z’n eind en dat betekent natuurlijk… EEN EPIC NIEUW SCOUTSJAAR WOEHOEEW! Wij staan alvast te springen om jullie leiding te geven! Omdat onze leidingsploeg helaas verkleind is, zijn wij genoodzaakt om de jonggidsen en jongverkenners samen te voegen. Jonggivers, wees allemaal maar massaaaal aanwezig op de vergaderingen want je gaat ze niet willen missen!! En laten we niet vergeten wat voor een geweldig weekend en kamp jullie te wachten staan! Het scoutskamp zal doorgaan begin juli 2024 dus houd deze periode zeker vrij! 

 

Bij deze presenteren we jullie de leuke Jonggiverrleiders! 


 

Heyyyy jonggivers, ik ben Alixe! Ook wel bekend als “goedhartig zeepaardje”. Ik zit op kot en studeer burgerlijk ingenieur architect in Gent. Na 12 jaar lid te zijn is dit m’n tweede jaar als leiding en m’n eerste jaar als hoofdleiding in de scouts. Naast de scouts ben ik ook vaak terug te vinden in de turnzaal. Mijn lievelingseten is nen goeie macaroni! Ik heb er al superrrr veel zin in. Tot snel!    

Alixe D

Yoow mijn naam is Manu en dit is het tweede jaar dat ik leiding zal geven! Vorig jaar heb ik me enorm geamuseerd als leiding van de welpen en ik heb al veel zin om leiding te geven aan de jonggivers!

Ik studeer handelsingenieur aan de universiteit van Gent en ben een fanatieke voetbalsupporter. Je kan mij altijd vinden in de Ghelamco Arena om de Buffalo’s aan te moedigen (hopelijk zoals velen van jullie!). Ik heb er mega veel in gasten, hopelijk jullie ook! Ciaoooo!

Manu P

Heyyyy buyyys, ik ben Basiel (ook wel ‘amicale fret’ genoemd) en ben heel enthousiast voor mijn tweede leidingsjaar aan de jonggivers! Buiten de scouts probeer ik te studeren en ga ik af en toe eens voetballen, misschien ook even proberen gymen? Ik studeer ERB (economie rechten en bedrijfskunde). Mijn lievelingseten is een lookworst speciaal en mijn lievelingskleur is groen. Ik kijk enorm uit naar de kookvergadering om jullie kookkunsten te zien, aangezien ik een fervent bakker ben. See you soon buyyyys!

PS. ik geef dit jaar samen leiding met mijn super leuke broer Artuur :)))

Basiel C

Hallloooo jonggivertjes!! Mijn naam is Artuur, ook wel beter gekend onder mijn totemnaam “Gepassioneerde Saki” of gewoon als “Tuurke”. Dit jaar zal alweer mijn vijfde jaar leiding en tweede jaar groepsleiding zijn. Btw: ik geef ook deeltijds leiding aan de givers, dus je zit niet elke week met me opgescheept. Momenteel studeer ik een master in de ruimtelijke planning aan Sint-Lucas (en neen ik heb niet 3 jaar op mijn lui gat gezeten, maar heb al een bachelor in de Landschaps- en tuinarchitectuur!!). En als ik dan echt nog tijd over heb, probeer ik af en toe eens te sporten (niet teveel of ik krijg het aan mijn rug). Oh dit ook nog: mijn lievelingskleur is groen van de bomen en mijn lievelingseten zijn onovertroffen frietjes van de frituur!!! Anywayyyys tot binnenkort!!

Artuur C

Nu jullie ons al wat beter kennen, volgen hier de komende vergaderingen voor september en oktober. Hopelijk hebben jullie er allemaal zin in, want wij kijken er in ieder geval naar uit!!! 

Kom allemaal zo veel mogelijk naar de vergaderingen en als jullie echt niet kunnen komen: stuur ons een berichtje alsjeblieft!!!
 

zaterdag 23/09

Eindelijk! Het is weer tijd voor de eerste vergadering, en wat voor één?! Het is natuurlijk OVERGANG!!! Tijd om onze nieuwe jonggivers te verwelkomen, elkaar te leren kennen en om eens goed vuil te worden! 

Waar? De Nark

Wanneer? 14u30 - 16u30

Ps: zorg zeker voor kleren die vuil mogen worden! Perfect uniform is vandaag niet nodig.


 

zaterdag 30/09

Vandaag spelen we ‘Battle of the sexes’! De meisjes en de jongens nemen het tegen elkaar op! Moge de beste winnen! Daarnaast is het vandaag ook vriendjesdag dus neem maar je beste vriend(in) eens mee naar de scouts vandaag!

Waar? De Nark

Wanneer? 14u-17u

Ps: Na onze vergadering kunnen jullie en jullie ouders ook nog genieten van een hapje en een drankje op de openingsbar voorzien door onze eigen jin! Allen welkom!

 

zaterdag 07/10

OOHH NEEE, wie is er vermoord?? Vandaag zoeken jullie in teams uit wie dat gedaan heeft, met welk wapen, en waar. In dit dorpsspel gaan we op zoek naar aanwijzingen, ontrafelen we mysteries, en proberen we de dader te ontmaskeren. Haal de ware speurneus naar boven en maak jullie klaar voor het legendarische spel Cluedo! 

 

Waar? De molen

Wanneer? 14u-17u

 

zaterdag 14/10

Hey jonggivers, hopelijk hebben jullie een beetje zin om nat te worden want vandaag staat de bekentocht op het programma!! Jullie zullen niet gespaard blijven van onze Latemse meersen! Trek jullie vuilste kleren maar aan en schoenen die nat mogen worden! 

Waar? Kwakstraat (aan het voetbalveldje)

Wanneer? 14u-17u

Ps: trek kleren en schoenen aan die vuil en nat mogen worden! + neem misschien best extra droge kleren mee + ouders, neem handdoeken mee voor in de auto

 

vrijdag 20/10

Vandaag is het ‘dag van de jeugdbeweging’! Trek dus maar jullie perfecte scoutsuniform aan naar school en toon dat je een trotse scout bent. ;)

 

zaterdag 21/10

Het is vandaag tijd om die beste ratatouille in jou naar boven te halen. We houden vandaag een kookvergadering en kunnen niet wachten om jullie kookskills te zien en natuurlijk te proeven! Kom zoveel mogelijk met de fiets.

Waar? De Nark

Wanneer? 14u-17u

zaterdag 28/10

Vanavond gaan we eens goed griezelen, want het is Halloweeen!! Trek allemaal jullie engste verkleedkleren aan en maak jullie klaar voor een duistere fakkeltocht met heel de scouts en alle ouders! Meer info volgt later. 

Waar? volgt later

Wanneer? volgt later

Takleiding
Alixe Dessomviele

Alixe Dessomviele

Goedhartig Zeepaardje

Tel.: 

04 72 94 30 84

Basiel Cassiman

Basiel Cassiman

Amicale Fret

Tel.: 

04 84 47 79 34

Manu Petit

Manu Petit

Amusante Flamingo

Tel.: 

04 72 04 35 92

Enkele data

Weekend

Zomerkamp

Scoutsnieuws
bottom of page