't Boekske

Kabouters

Ziezo Kaboutertjes, de zomer komt op zijn eind en er staat ons weer een MEGA TOP scoutsjaar 2020-2021 te wachten! Dit jaar zal natuurlijk onze flexibiliteit als jeugdbeweging op de proef stellen, maar wij als trotse Kabouter tak kunnen een uitdaging wel de baas wezen! De gloednieuwe leidingsploeg staat elke vergadering paraat om de beste momenten te beleven en laten we niet vergeten wat voor een geweldig weekend en kamp jullie te wachten staan! 

 

Vanwege de online inschrijvingen zullen wij elke vergadering een lijst bijhouden met bij wie de inschrijving en betaling officieel gelukt is, deze kaboutertjes krijgen dan hun jaarbadge!! 

 

Bij deze presenteren we jullie de 6 koppige, ongelofelijk gemotiveerde kabouterleiding! Gevuld met zowel bekende gezichten als een gezonde portie nieuwkomers:

 

Laurenz-Maximus Bourgonjon:

 

 

Jow liefste Kabouterkes!! 

Voor de meerderheid ben ik een bekend gezicht en ging ik onder de naam PROXIMUS als jullie leiding vorig jaar! (Maar Maxi of DJ Tapis-Plein tijdens een feestje zijn ook mogelijk) Ik begin aan mijn tweede jaar Handelsingenieur aan den Unief van het Gentse en zou al ne keer een balleke durven gaan sloan op de Loatemse tennisvelden. Verder hou ik mij bezig met goe eten, natuurlijk de Scouts en mijn Buzzinesske: Brochette.be. Mijn Totem is Fiere Gaai wat niet accurater kon wezen en mijn lievelings vergadering is KAAAMMMPP! Bon Dames, ik sta alvast TE SPRINGEN om in ons jaar de vliegen en weet 100% zeker dat wij de plezantste bende gaan zijn!!!

 

Vree enthousiaste groetjes, Maxi

 

Gsm: +32487747205

Email: Maximus.bourgonjon@scoutsengidsenlatem.be


 

Max Louagie: 

 

 

Daaaag liefste kaboutertjes, hier ben ik weer, deeltje van de 6-koppige kabouterleiding! Ik sta gekend onder de naam ‘Max’... het is aan de kaboutertjes om voor mij een toffe bijnaam te vinden! Vorig jaar wist ik ook mijn totem te ontvangen, namelijk “Lemmus”! 

Ik begin dit jaar met de studie architectuur in Gent, waar ik alvast heel veel zin in heb! Verder speel ik af en toe voetbal. 

De medeleiding en ik kijken alvast ontzettend veel uit naar dit super jaar dat ons tegemoet komt! Met uiteraard de nodige maatregelen ;) 

 

Grtz en tot snel!! 

Lemmus

 

Gsm: +32471400857

Email: max.louagie@scoutsengidsenlatem.be

 


 

Pieter Cnudde:

Elaaa zotte bende

Tis Pieter hier, ook al noemen velen mij 'Pierre' binnen de scouts. Samen met Max, Maximus en Seppe zullen we de mannelijke trots vertegenwoordigen binnen onze eeepische tak dit jaar.. Ik zit al in de scouts sinds de jongverkenners en heb heel mijn jeugd gevoetbald. Dezer tijden zet ik al eens graag een stapje in de wereld met mijn matsco's aaa.

Het komende jaar zal ik strijden aan de UGent

in et tweede jaar rechtuuhh #letsgeu #gaanwe. Bon enough about me, ik kan niet wachten om jullie te leren kennen en samen een fantastisch scoutsjaar te beleven!! Ik ben er in ieder geval klaar voor!

 

Grtz

Pierre'ke (Stoutmoedige Kauw)

 

Gsm: +32470652767

E-mail: pieter.cnudde@scoutsengidsenlatem.be

 

Seppe Hellebaut:

 

Beste kabouters, mijn naam is Seppe en mijn totem is zorgeloze ekster. Ik zal jullie samen met de andere top leiding tijdens dit jaar leiding geven.

Dit is voor Maximus, Max en mezelf de tweede keer dat we leiding geven aan de kabouters,

dus de meeste van de tweede en derdejaars zullen ons ongetwijfeld nog kennen.

Ik ben er ook zeker van dat het een ongelooflijk jaar wordt!!

 

Tot op overgang,

Seppe Hellebaut

 

GSM: +32478096359

Email: seppe.hellebaut@scoutsengidsenlatem.be 

Renee Speltens:

Hallooooo kabouters!!

Ik ben Renée Speltens en ben voor dit suuuper leuke scoutsjaar jullie leidster!! Zelf zit ik al vanaf het eerste leerjaar in de scouts en mijn totem is serene Fennek. Ik ben net afgestudeerd van Sint-Pieters en ga nu starten in de richting handelswetenschappen. Nog een klein weetje over mij is dat ik zeer graag en vaak pastaaaa eet :)) Ik hoop dat jullie er super veeeel zin in hebben want het wordt een fantastisch leuk jaaaaar!!!! Tot op de overgang kabouterssss 

 

Groetjessss, Renée

 

GSM: +32487111410

E-mail: renee.speltens@scoutsengidsenlatem.be

 

Zoé Suffys: 

 

 

 

Elaaa, dag kabouters!!!!! Ik ben Zoé Suffys, één van jullie vrouwelijke leidsters van dit super toffe scoutsjaar. Mijn vrienden noemen mij vaak ‘Suffys’, ja correct van bakkerij Suffys (als ik iets mag aanraden zou ik gaan voor de bananentaarten, echt top). 

Ik startte dit jaar de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie aan Odisee in Gent.(Kort samengevat is dat gewoon wat testjes en experimentjes doen op stoute kabouters!! ;)) 

Mijn totem is Temperamentvolle Antilope. Buiten de scouts dans ik nog enkele uurtjes, proef ik mijn papa’s nieuwste taarten en natuurlijk het allerbelangrijkste: SCOUTSSSZZ. Het is mijn eerste jaar scoutsleiding en ik heb ongelofelijk veel zin om jullie allemaal te leren kennen!!!!!! #girltalkkk

Tot op de overgang dames!

 

Grtjes Zoé

 

GSM: +32 468196415

E-mail: zoe.suffys@scoutsengidsenlatem.be

Zaterdag 19 september: OVERGANG

Dit is een SUPER belangrijk ritueel voor de eerstejaars kabouters! Zij worden namelijk pas officieel lid van de Kabouter tak nadat ze de vele obstakels van de Overgang doorstaan hebben. Het is erg belangrijk om gepast schoeisel en kledij aan te hebben want die zullen hoogstwaarschijnlijk niet levend uit de overgang komen!

 

WAAR: De Nark

WANNEER: 14-16u 

OPMERKING: Kleren die MEGA vuil mogen worden

 

Zaterdag 26 september: SJORVERGADERING

Jammer genoeg geen vergadering vandaag want de leiding zit nog in quarantaine :(

Hopelijk zien we jullie zo rap mogelijk gezond en wel terug! 

 

Zaterdag 3 oktober: LOKAAL VERSIEREN

Nu de leiding en leden op elkaar volledig zijn afgestemd, is het tijd om ons lokaal gepast te versieren en ons eigen te maken!! Alle leden mogen een prachtige foto meenemen van zichzelf die ze graag in het lokaal zien schitteren! vlaggetjes, lichtjes, knutselgerei, etc… zijn allemaal meer dan welkom! De leiding voorziet ook het nodige materieel…

Zeker jullie dosis creativiteit niet vergeten!! 

 

WAAR: De Nark

WANNEER: 14h-17h

 

Zaterdag 10 oktober : BOSSPEL 

De leiding zal een groot traditioneel spel organiseren boordevol plezier!!

Vergeet zeker niet voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden en kleed je warm genoeg!

 

WAAR: Deurle Bos 

(ter hoogte van de kruising van de Pontstraat met de Oude Vierschaarstraat)

WANNEER: 14h-17h

 

Zaterdag 17 oktober: EEN TEGEN ALLEN

KABOUTERS VS. DE LEIDING wie zal er winnen?? Wij zullen jullie rijkelijk voorzien met plezante opdrachtjes waarvoor jullie zullen moeten samenwerken! Als jullie alle opdrachten kunnen volbrengen voor het einde van de vergadering staat er jullie een verrassing te wachten!

 

WAAR: De Nark

WANNEER: 14h-17h

 

Zaterdag 23 oktober: DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Op deze dag komen we als trotse jeugdbeweging gezamenlijk naar voren! Een hele dag lang zal je in de watten gelegd worden als je je scouts uniform draagt! De leiding ontvangt met veel plezier talloze fotos van de Kabouters tiptop in uniform om ons lokaal mee te versieren.

 

Zaterdag 24 oktober: SJORVERGADERING

Vandaag gaan we jullie leren sjorren! Dit is zeer belangrijk want elke scouter moet kunnen sjorren. We zullen samen een grote constructie bouwen!

WAAR: De Nark

WANNEER: 14:00h-17:00h

 

Zaterdag 31 oktober: HALLOWEEN VERGADERING

Samen met de Welpjes zullen de Kabouters een uitgestippeld griezel pad afleggen vol met VERSCHRIKKELIJKE MONSTERS!! We verwachten iedereen dan ook in gepaste Halloween kledij om de vibe helemaal op punt te stellen!

 

WAAR: Gevaert-Minne Park (kruising Edgard Gevaertdreef en kapitteldreef S-M-L)

WANNEER: 19:00h-21:00h

OPMERKING: In Halloween kledij
 

NIET VERGETEN:

-ALTIJD in perfect uniform! (Groene broek/rok, scoutshemd, das, stevige schoenen!)

-ALTIJD naar de vergaderingen komen met een glimlach!

-ALTIJD op tijd komen!

 

Scoutse Linker,

De  gloednieuwe Kabouterleiding

Takleiding

Laurenz-Maximus Bourgonjon

Fiere Gaai

Tel.: 

04 87 74 72 05

Max Louagie

Lemmus

Tel.: 

04 71 40 08 57

Pieter Cnudde

Stoutmoedige Kauw

Tel.: 

04 70 65 27 67

Renee Speltens

Serene Fennek

Tel.: 

04 87 11 14 10

Seppe Hellebaut

Zorgeloze Ekster

Tel.: 

04 78 09 63 59

Zoë Suffys

Temperamentvolle Antilope

Tel.: 

0468196415

Enkele data

Weekend: Nog niet bekend

Zomerkamp: Nog niet bekend

Scoutsnieuws
Beleef onze avonturen & kijk mee door onze ogen: 
Volg de scouts Latem facebook- en instagrampagina
  • Facebook_Home_logo_old.svg
  • instagram-colourful-icon