Jowwww coole welpen!

Hebben jullie er een beetje zin in? Wij alvast wel! Zet jullie schrap voor een onvergetelijk jaar vol avonturen en een epic kamp! Jullie kennen ons, de leiding, waarschijnlijk nog niet zo goed dus hieronder stellen we ons even kort voor.

Ps: ons scoutskamp zal doorgaan in de 2 eerste weken van juli, dus hou deze data vrij!

Janneke M
Alixe D
Basiel C

Halloooo ik ben Janneke! Jullie mogen mij aanspreken als “Kaa”, een personage uit het Jungle Book, of met mijn totemnaam “pure slaapmuis”. Ik zit in mijn eerste jaar hoger onderwijs en ga bio-ingenieur studeren in Gent. Mijn hobby’s zijn basket, klarinet en natuurlijk scouts. Ik heb al heel veel zin in de eerste en leukste vergadering van het jaar: DE OVERGANGGG!!!

Heyyyy welpen, ik ben Alixe! Ook wel bekend als “goedhartig  zeepaardje” of “Akela”. Volgend schooljaar ga ik burgerlijk ingenieur architect studeren in Gent. Na 12 jaar lid te zijn is dit m’n eerst jaar als leiding. Naast de scouts ben ik terug te vinden in de turnzaal. Mijn lievelingseten is nen goeie macaroni! Ik heb er al superrrr veel zin in.

Tot snel gastennn!

Yoooo mijn naam is Manu en dit is het eerste jaar dat ik leiding zal geven! Doorheen het jaar mogen jullie mij aanspreken met “Shere Khan” of “amusante flamingo”. Na 11 jaar lid te zijn is het eindelijk tijd om leiding te geven en ik kijk er enorm naar uit! Naast de scouts ben ik een professionele vogelspotter en een fanatieke voetbalsupporter. Je kan mij altijd vinden in de Ghelamco Arena om de Buffalo’s aan te moedigen (hopelijk zoals velen van jullie!). Buiten de scouts heb ik op dit moment weinig hobby’s. Ik ben net afgestudeerd en ga volgend jaar handelsingenieur studeren Ik heb er mega veel in gasten, hopelijk jullie ook!

Ciaoooo!

Heyyyy buyyys, ik ben Basiel (ook wel Baloe of amicale fret  genoemd) en ben heel enthousiast voor mijn eerste  leidingsjaar na 12 jaar lid te zijn. Buiten de scouts probeer ik te studeren en ga ik af en toe eens voetballen, misschien ook even proberen gymen? Volgend jaar start ik met ERB  (economie rechten en bedrijfskunde). Mijn lievelingseten is een lookworst speciaal en mijn lievelingskleur is groen. Ik kijk enorm uit naar de kook vergadering om jullie kookkunsten te zien, aangezien ik een fervent bakker ben.

See you soon buyyyys!

Yooowww welpen! Mijn naam is Manu en ook ik geef dit jaar voor het eerst leiding. Na 12 jaar lid te zijn geweest ben ik heel enthousiast om nu zelf leiding te geven. Mijn totem  is  “pientere Berner sennenhond” maar jullie mogen me ook aanspreken met Bagheera. Buiten de scouts ben ik graag bij mijn vrienden en probeer ik ook nog tijd vrij te maken om te studeren. Ik heb er alvast super veel zin in!

Hopelijk jullie ook!

_______________________________________________________

Nu jullie ons al wat beter kennen, volgen hier de komende vergaderingen voor september en oktober. Hopelijk hebben jullie er allemaal zin in, want wij kijken er in ieder geval naar uit!!!

zaterdag 24 september

Eindelijk is het tijd voor de eerste vergadering, en wat voor één?! Het is natuurlijk OVERGANG!!! Tijd om onze nieuwe welpen te verwelkomen, elkaar te leren kennen en om eens goed vuil te worden.

Wanneer? 14u-16u

Ps: zorg voor kleren die vuil mogen worden! Perfect uniform is vandaag niet nodig.

zaterdag 1 oktober

Voor de eerste echte vergadering starten we met een knaller: TRUCKERSPEL! Wie dit nog niet kent, geen probleem, het wordt sowieso een leuke namiddag!

Wanneer? 14u-17u

PS: Aansluitend om 17 uur wordt er een openingsbar georganiseerd waar ouders en leiding elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen kan genieten van een drankje aan de Nark.

zaterdag 8 oktober

OOHH NEEE, Generaal Peters is vermoord! Vandaag zoeken jullie in teams uit wie het gedaan heeft, met welk wapen, en waar. Haal de ware speurneus naar boven en maak jullie klaar voor het legendarische spel Cluedo! We spreken af op het domein van Gevaert Minne. Tot dan!

Waar? Gevaert Minne

zaterdag 15 oktober

De volgende olympische spelen is pas in 2024 maar niet getreurd want vandaag gaan de olympische spelen door in Latem! Wie is de sterkste, snelste, handigste welp? Dat zal vandaag bepaald worden.

vrijdag 21 oktober

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging! Trek dus maar jullie perfect scoutsuniform aan naar school en toon dat je een trotse welp bent. ;)

zaterdag 22 oktober

Hey welpen, hopelijk hebben jullie een beetje zin om nat te worden want de vandaag staat de bekentocht op het programma!! Jullie zullen niet gespaard blijven van onze latemse meersen! Trek jullie vuilste kleren maar aan en schoenen die nat mogen worden.

Waar? Kwakstraat (aan het voetbalveldje)

Wanneer? 14u-17u

Ps: trek kleren en schoenen aan die vuil en nat mogen worden! + ouders, neem droge kleren/handdoeken mee voor in de auto

zaterdag 29 oktober

Vanavond gaan we eens goed griezelen, want het is halloweeen!! Draag allemaal jullie engste verkleedkleren en maak jullie klaar voor een duistere griezeltocht!

Waar? volgt later

Wanneer? volgt later

Nog enkele belangrijke regels:

1. Jullie zijn altijd op tijd.

2. Als jullie niet kunnen komen, verwittigen jullie de leiding. (via WHATSAPP)

3. Jullie worden steeds in perfect scoutsuniform verwacht: scoutsdas, groene broek & scoutshemd!

4. De leiding heeft altijd gelijk, ook al hebben ze geen gelijk.

Kom allemaal zo veel mogelijk naar de vergaderingen en als jullie echt niet kunnen komen: stuur ons een berichtje alsjeblieft!!! Er volgt nog een Whatsapp-groep, waarin alle leiding en ouders zullen zitten. Hierin zullen we wekelijks nog eens de activiteit sturen en zo kunnen jullie makkelijk afzeggen of ons bereiken.

Veeeeel liefs

De Welpenleiding