top of page
Jongverkenners

Jooooow jongverkenners,

Het is alweer tijd voor ons laatste boekje van het jaar, dus hou u maar al vast, want hier komt het:

vrijdag 3/03 - zondag 5/03

Liefste jonge verkenners, dit weekend is het scoutsweekend! Waar we naartoe gaan blijft een groot geheim. Wat geen groot geheim is, is het feit dat het mega giga (etc.) leuk gaat worden. Praktische info volgt via mail. Tot dan! 

Zaterdag 11/03

Vandaag groepsfeest! Jullie worden sowieso op de nark verwacht van 2 tot 5. Verdere info over het precieze uur van optreden van de jongverkenners volgt later. 

Inschrijven kan nog steeds via volgende link:

inschrijvingen

Zaterdag 18/03

Liefste jongverkenners, vandaag houden we nog eens een traditionele scoutsvergadering. We spelen het fameuze stadsspel. We hopen op ieders enthousiasme, zodat we er een heel toffe, competitieve vergadering van kunnen maken. We verwachten jullie om 14u op de Kouter te Gent. Om 17u sluiten we daar ook opnieuw af. Wij hebben er alvast zin in!!

 

Zaterdag 25/03

Deze zaterdag is het lenteschoonmaak, dan halen we al het vuil weg in Latem! Terwijl de andere takken de straten mooi maken mogen wij de Leie onder handen nemen en dit doen we met KAJAKS!!!! Super leuk, wij gaan dus tegelijk kajakken en vuil uit het water halen! Kom allemaal met de fiets, om 14u aan Moeder Aarde, de steiger van Latem en om 17u eindigen we aan Gevaert Minne voor een lekker stukje cake!

Zaterdag 01/04

Jullie worden van 14u-17u aan de Nark verwacht...verrassingsvergadering!!!

 

Zaterdag 08/04 

Vandaag is het GEEN VERGADERING want de leiding heeft de hele namiddag EHBO OPLEIDING!! We doen dit zodat de gehele leidingsploeg ti ta top is voorbereid al jullie een pijntje oplopen tijdens de vergaderingen of op kamp! Heel leerrijk dus!

 

Zaterdag 15/04

Liefste jongverkenners, vandaag gaan we (geloof het of niet) De Pinte en St-M-Latem onveilig maken. Vergis u niet: dit is geen dorpsspel. Dit is veel meer dan dat. Zonder jullie hulp geraken we er niet dus wees in groten getale aanwezig! 

Veel kusjes van uw leiding!

Zaterdag 22/04

Beste jongverkenners, vandaag is het weer zover en gaan wij jullie nog wat leren sjorren! We gaan vandaag een grote  constructie in elkaar sjorren dus kunnen iedereen gebruiken! Voor de tweedejaars is dit een zeer belangrijke vergadering (voor de rest zeker ook) want sjorren zullen jullie zeker en vast nodig hebben voor jullie totem! We spreken af aan de nark van 14-17. 

Tot dan!! 

Zaterdag 29/04

Liefste jongverkenners, het einde van het jaar nadert dus het onvermijdelijke daagt ook: de sjorvergadering. Sjorren is een van de standaard activiteiten van een echt scoutser dus hierin moeten jullie alweer opgeleid worden. Maken we dit jaar een schommel of een glijbaan of nog iets anders? Aan jullie de keuze!! Laat ons weten wat jullie graag willen bouwen! Van 14u tot 17u aan de Nark, erna is er een super leuke Lentebar dus blijf zeker met jullie ouders voor een hapje en een drankje!!

Zaterdag 06/05

Vandaag zijn we alweer aan onze laatste vergadering toe! Info volgt via mail. 

Nog enkele belangrijke regels:

  1. De leiding heeft ALTIJD gelijk, ook als de leiding fout is, heeft ze gelijk. 

  2. Jullie zijn altijd op tijd.

  3. Als jullie niet kunnen komen, verwittigen jullie de leiding. 

  4. Jullie worden steeds in perfect scoutsuniform verwacht: das, groene broek & hemd!

Groetjes

De leiding

Takleiding
Emile De Leyn

Emile De Leyn

Bedrijvig Stokstaartje

Tel.: 

0460 97 73 04

Quentin Santens

Quentin Santens

Bereidwillige Jaguar

Tel.: 

04 76 79 87 17

Xander De Lille

Xander De Lille

Vastberaden Grijs Bokje

Tel.: 

04 94 67 11 27

Zoë Suffys

Zoë Suffys

Temperamentvolle Antilope

Tel.: 

04 68 19 64 15

Enkele data

Weekend: 3 tot 5 maart 2023

Zomerkamp: 3 tot 12 juli 2023

Scoutsnieuws
bottom of page